Çocukların Erişemeyeceği Bir Yerde...

İlaç kutularının üzerinde "Çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayınız." diye yazar. Çocuğum olmadan önce bunun anlamını çok iyi kavrayamazdım. Çocuk şarkılarından, etrafımdan duysam da çocukların ilaçlara bu kadar ilgi duyabileceğini düşünemezdim doğrusu. 
Ama işte çocuklar birer minik kaşif olarak geliyorlar dünyaya. Daha doğar doğmaz ailesini, beslenmeyi, kendini ifade edebilmek için ağlamayı keşfediyor. Sonrasında kendisini kelimelerle veya işaretlerle ifade ediyor ve etraftakileri artık karşılaştırabilir hale geliyor. Bu dönemde ona birçok tehlike eşlik ediyor. Bunlardan bir tanesi de renkli, cazibeli paketleriyle ilaç kutuları. Nedendir bilinmez birçok ilaç firması vitaminleri bonibon gibi renkli renkli yapmayı tercih ediyor, ya da o çok kötü antibiyotikler akide şekeri gibi pembe renkte oluyor.
Farklı olan her zaman caziptir. Bu bizim için de geçerli, ama çocuklar için bu daha da ön plana çıkıyor. İlaçları koyduğumuz çekmeceyi açar açmaz Yonca'yı bir saniye içinde yanımda buluyorum, hemen elini atıp bir ilaca dokunmak üzereyken apar topar elini tutup dikkatini dağıtmaya çalışıyorum.
Geçtiğimiz gün gittiğimiz bir ev ziyaretinde, ev sahibinin yatağının başucunda bulunan ilaçları açmak üzereyken yakaladım Yonca'yı. Koşa koşa gitmişti yatak odasına, ben de peşinden ona doğru giderken bir de baktım küçük hanım komodinin üstünde duran demir haplarına elini atmış. Hemen elinden uzaklaştırdım. İşte o gün anladım, çocukların erişemeyeceği bir yerde uyarısının ne kadar önemli olduğunu. 
Paranoyaklıkla tedbirli olmak arasında ince bir çizgi vardır, tıpkı dahilik ve delilik gibi. Dozajı tutturduğumuz sürece, söz konusu en değerli varlıklarımız olduğu için tedbiri elden bırakmamak bizi her zaman koruyacak ve sonra pişmanlıktan uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Kimsenin başına gelmemesi dileğimle...




posted under , , , , |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 yorum:

  1. Bir de çocukların ulaşamayacağı yerleri evde belirleyebilmek ben de verilemeyecegi bir yere koyunca da çocuk büyüdükçe sandalyelere çıkıp heryere ulaşabiliyor benimkini evde ulaşamayacağı bir yer kalmadı nerdeyse :( o ilaçların rengarenk olması konusuna katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar büyüdükçe stratejiyi değiştirmek gerekiyor sanırım :)

      Sil
  2. Merhaba bir sorum olacakti hamilelikte kulak burun tikanikligi yasamistiniz duzeldinizmi acaba dogumdan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doğum sonrası tıkanıklığım tam olarak geçmese de günün büyük kısmını tıkanmadan geçirebildim. Şu an doğumdan itibaren 15 ay oldu, nadiren de olsa tıkanıklığım devam ediyor. Özellikle sabah saatlerinde evden çıktıktan sonra hızla hareket ettiysem oluyor, aksi takdirde rahatlıkla günümü geçirebiliyorum çok şükür :)

      Sil
    2. Devam eden kulak tikanikligimi burun tikanikligimi ?

      Sil
    3. Aslında her ikisi de.
      Hem kulak hem de burun :(

      Sil

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Kayıt olmak için E-Posta adresinizi giriniz:

Son Yorumlar

Popüler Yayınlar

Fotoğrafım
Apple of her mum and dad's eye, Yonca came to the world after having 41 weeks and 1 day womb journey and made her beloved ones happy. She was very active inside, so she continues this habit by clapping her hands so many times. Anne ve babasının göz bebeği, şans meleği 41 hafta ve 1 günlük anne rahmi serüveninden sonra dünyaya gelerek sevenlerini sevindirmiştir. İçerideyken kıpır kıpır olan Yonca, dışarıda da bu kıpırtıları bol bol el çırparak göstermektedir.

İzleyiciler