O Bir Emekleme Şampiyonu

Yonca'nın 6.ay kontrolünde doktorumuz Dr. Hayriye Aygar bize yavaş yavaş emeklemek için hazırlıklar yapmamızı, evimizi güvenli hale getirmemizi tembihlemişti.
Yere serilen örtüler, üzerine konan cazibeli oyuncaklar ve hatta kumandalar işe yaramamış, Yonca bir türlü kollarının üzerinde durmaktan hoşlanmamıştı.
Bekleyerek bu işin olmayacağını fark edip bu aşamayı zamana bırakmayı tercih ettik. Bir yandan da her ay rutün kontrollerimizde doktorumuz bize aynı soruyu sormaya devam etti: "Emekliyor mu?"
Arkadaşlarımızın ve çevremizdekilerin çocukları erkenden emeklerken benim kızım neden tembellik yapıyor diye sormaktan alıkoyamadım kendimi. Halbuki her bebek ve doğal olarak da her bebeğin gelişimi farklıydı. Bazı bebekler erkenden emekleyip yürürken diğerleri neredeyse iki yaşına kadar yürüme belirtileri göstermiyordu. Neden sağlık değil zamandı.
Bu olgunluğa eriştikten sonra içim daha rahattı. Artık Yonca emekleme belirtileri gösterene kadar bekleyecektik. 
Gel gelelim küçük hanım tam 10.ayına bir hafta kala birdenbire emekleme şampiyonu adayı oluverdi. Biraz şaşkınlık, biraz sevinç derken artık onların yerini takip etme içgüdüsü ve biraz da endişe aldı. Meğer bu çocuk emeklemiyorken ne kadar rahatmışız...
Artık küçük hanıma bir şey gösterince emekleyerek oraya gelmeye çalışıyor ve hatta 2012 Londra Bebek Olimpiyatları Emekleme Şampiyonu bile olabilir. Hareket özgürlüğü ona aynı zamanda özgüven gelişimi de sağladı. Artık keşfetmek ve yeni tatlar için beklemesine gerek yok.

posted under , , , |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorum:

  1. Aynen dediğin gibi,emekleyince hep tetikte oluyorsun;fakat onlar çok mutlu oluyor.O mutluluğu ve keşif merakını yüzlerinde görmek dünyaya bedel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emekleyen bebek çok da sevimli aynı zamanda:) Ama tabiiki böylece diğer adı da tehlike oluyor.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Aynen canım, öncesi ne kadar kolaymış, şimdi daha iyi anladım :)

      Sil
  3. :)) maşallah subanallah.. sen daha dur..yürüme faslına bir geçin hele.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Her aşaması giderek zorlaşıyor sanırım... :)

      Sil
  4. Maşallah şampiyona:) Bizimki de emekler gibi yaptı, bizi coşturdu, şimdi hevesimiz yarım kaldı devamı yok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi bakalım Çokoprens de yakında emekler o zaman :)) Size bu süreçte şimdiden iyi şanslar diliyorum:))

      Sil

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Kayıt olmak için E-Posta adresinizi giriniz:

Son Yorumlar

Popüler Yayınlar

Fotoğrafım
Apple of her mum and dad's eye, Yonca came to the world after having 41 weeks and 1 day womb journey and made her beloved ones happy. She was very active inside, so she continues this habit by clapping her hands so many times. Anne ve babasının göz bebeği, şans meleği 41 hafta ve 1 günlük anne rahmi serüveninden sonra dünyaya gelerek sevenlerini sevindirmiştir. İçerideyken kıpır kıpır olan Yonca, dışarıda da bu kıpırtıları bol bol el çırparak göstermektedir.

İzleyiciler