Yonca'nın Velisinin İlk Toplantısı

Gün gelmişti ve Yonca artık yuvadan uçup her gün bizim gibi mesaiye başlamıştı. Başlayalı 1,5 ay olduktan sonra da yeni öğretim yılı başladı ve artık Yonca'nın okulunda  atölye sistemi devreye alındı.
Bundan böyle kuzucuklar her gün bir başka sınıfta başka bir konuyla ilgilenirken kış döneminin yoğunluğunu ve içeride kalmanın sıkıcılığını atlatmış olacaklar. Aynı zamanda farklı bir ortamda bulunarak yeni şeyler keşfetmenin de tadını almış olacaklar.
Yonca'nın okulu Özel Dragos Okyanus Şirinler Ana Okulu eğitim ve öğretim konusunda gayet deneyimli ve eğitim kadrosuyla da göz dolduruyor. Öğretmenlerin her biri bir atölyeyi sahiplenmiş ve o konuda uzmanlaşmışlar. Tüm sınıflar bir atölyeye dönüşmüş ve her birinde çocukların ilgisini uyandırabilecek konuyla alakalı aletler ve kitaplar var.
Mutfak atölyesinden kitaba, bilim atölyesinden sanata birçok alanda atölyeler mevcut ve çocuklar yaş gruplarına göre atölyeleri belli sıklıkta ziyaret ediyorlar.
O ayın müfredat programına göre çocuklar konuya uygun şekilde atölyelerden yararlı bilgiler öğrenerek sınıflarına dönüyorlar.
Minik Yonca bile bu sistem sayesinde doğaya ve çevresine karşı daha duyarlı olmaya başladı. 
Veli toplantısının ilk bölümü atölye tanıtımlarıyla geçti, ikinci kısmında öğretmenler sınıflarında velileri ağırladılar ve genel olarak bilgi verdiler. Okul pedagogu Fatoş hanım da sınıflara uğrayarak ilgili yaş gruplarına ait bilgilerini ve taysiyelerini bizimle paylaştı. 
İlk veli toplantımız böylece geride kaldı. Okulumuzun müdiresi Dilek öğretmen dönem ortasında bir veli toplantımızın daha olacağını belirtti. Gelişmeleri paylaşıyor olacağım.
Sağlıcakla kalın...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 yorum:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Kayıt olmak için E-Posta adresinizi giriniz:

Son Yorumlar

Popüler Yayınlar

Fotoğrafım
Apple of her mum and dad's eye, Yonca came to the world after having 41 weeks and 1 day womb journey and made her beloved ones happy. She was very active inside, so she continues this habit by clapping her hands so many times. Anne ve babasının göz bebeği, şans meleği 41 hafta ve 1 günlük anne rahmi serüveninden sonra dünyaya gelerek sevenlerini sevindirmiştir. İçerideyken kıpır kıpır olan Yonca, dışarıda da bu kıpırtıları bol bol el çırparak göstermektedir.

İzleyiciler