Yılbaşı Coşkusu


Her sene Aralık ayının gelmesiyle bir sorgu süreci başlar. Öncelikle geçirilen yılın nasıl olduğu değerlendirilir, bu sene istediklerimizi yapabildik mi, gitmek istediğimiz yerlere gittik mi, ya da listemizi tamamlayabildik mi diye sorular belirir kafamızda.
Yeni yıla girerken bir yandan bunları tartarken bir yandan da yeni yıl listemizi hazırlamaya koyuluruz. Bu sene listemizde mutlaka sağlıkla ilgili bir madde vardır öncelikle. Ya kilo vereceğiz, ya kilo alacağız ya da mutlaka artık bu sene düzenli spora başlayacağız. İkinci olmazsa olmaz maddemiz bir yatırım aracı olabilir. Eğer henüz alınmadıysa, ayağımızı yerden kesecek veya ne zamandır istediğimiz, hayalini kurduğumuz araba bizim olmalıdır yeni senede. Yatırım aracının bir diğeri, hatta daha önemlisi ise evdir. Ev almak, ev alındıysa ödemelerini tamamlamak hedef listesinde başlarda yer alır. Listenin diğer maddesinde ise mutlaka gezilecek, görülecek yerler vardır. Bu sene o çok istediğimiz tatili yapmak isteriz. Bir diğer madde okul veya işle ilgili olur. Kariyer planları, mezuniyet planları başı çeker. Böyle böyle derken liste uzayıp gider. Listemizde çok nadir olarak, kendi özeleştirimizi yaparak kendimizi beğenmediğimiz taraflardan uzaklaştıracak hedefleri buluruz. Bu sene bardağı daha çok dolu görmeyi hedefleyebiliriz mesela.
Neden daha çok gülmeyi, kahkaha atmayı listemize eklemiyoruz peki? Haydi bakalım, kağıt kalem veya telefon, bilgisayar çıksın ortaya ve listeler hazırlansın... Hayat planlamak için var, planlar da bozulmak için. Ama olsun yine de hayaller olmadan insan yaşayamaz....
Herkese şimdiden mutlu, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl dilerim.


posted under , , , |
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Merhaba
      Bu yılbaşı coşkusu :)
      Yeni yıl yazım asıl 31 Aralık'ta :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler sizin de.
      2013'ün herkese sağlık mutluluk ve başarı getirmesi dileğiyle...

      Sil

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Kayıt olmak için E-Posta adresinizi giriniz:

Son Yorumlar

Popüler Yayınlar

Fotoğrafım
Apple of her mum and dad's eye, Yonca came to the world after having 41 weeks and 1 day womb journey and made her beloved ones happy. She was very active inside, so she continues this habit by clapping her hands so many times. Anne ve babasının göz bebeği, şans meleği 41 hafta ve 1 günlük anne rahmi serüveninden sonra dünyaya gelerek sevenlerini sevindirmiştir. İçerideyken kıpır kıpır olan Yonca, dışarıda da bu kıpırtıları bol bol el çırparak göstermektedir.

İzleyiciler