Yorum 0

Burası Bizim Mahallemiz


Doğduğu mahallede büyüyen, okula giden, evlenip tekrar aynı mahallede yaşayan çok fazla İstanbullu olduğunu düşünmüyorum. Ben bu şanslı kesimden biriyim. 
Doğduğum mahallede evlenmeden bir sene önceye kadar yaşayıp 1 sene annemin çocukluk semtinde kaldıktan sonra tekrar aynı mahalleye güle oynaya dönmüştüm. 4,5 sene önce çocukluğumu geçirdiğim evin iki sokak ilerisine geçerek ikametgahımı tekrar aynı mahalleye taşımış oldum.
Bu süre zarfında yollarda geçirdiğim uzun saatler, zaman zaman çok yoğun olan caddelerimiz ve sokaklarımızı düşünerek, bir sonraki adımda çocuk yetiştirmek için daha sakin bir mahalleye doğru yelken açmaya karar verdik.
Şimdi geriye dönüp baktığımda burayı ne kadar özleyeceğimi bir kez daha düşünüyorum. Tamirci muslukçumuzun, sokak simitçimizin ve hurdacımızın olduğu, camdan sepet sarkıtılarak bakkaldan alışveriş yapıldığı, kasabın, bakkalın, manavın, terzinin ve daha sayamadığım bir sürü esnafın yan yana dükkan açtığı bir mahalle bizim mahallemiz. 
Ayakkabı tamircisi, berber, fotoğrafçı ve fırın yan yanadır bu mahallede. Zaten esnaf yaşayanların çoğunu tanır. Sık sık aynı yerden alışveriş yaparsanız ahbap bile olursunuz. Ufak bir sökük bile olsa köşedeki terziye diktiriverirsiniz.
Su saatini okumak için gelen eleman gündüz sizin zilinizi çalar. Telefon faturalarını bırakmak için gelen postacıyı bilirsiniz. Sokakta oynayan çocuklar yan apartmanın çocuklarıdır. Köşedeki marketteki elemanlarla selamlaşarak eve gelirsiniz. Gecenin bir saati canınız bir şey isterse ararsınız, getirirler. 
Şehir merkezi sayılabilecek bir yerde yaşadıktan sonra sakinlik uğruna tepelere çekilme kararımı bir kez daha sorguluyorum izninizle...



Devamını oku...
posted under | 0 Comments
Yorum 5

Olikia Diyor Ki'nin İlk Çekilişi Sonuçlandı!

Olikia Diyor Ki'nin  ilk çekilişi sonuçlandı.
Şanslı isimler aşağıdadır:

Asiller

1. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Ormanlar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık) --> İngilizanahtarı
2. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Fırtınalar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)  --> Şenay Gazoz Blog
3. Hediye -Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Bataklıklar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık) --> Özlem

Yedek
M Kemal Blog

Ödül kazananları tebrik ederiz. Çekilişe katlım için verdiğiniz e-posta adreslerinizden sizlerle temasa geçeceğiz. İki gün içinde asil adaylara ulaşamadığımız veya cevap alamadığımız durumlarda yedek adaya başvuracağız. Süre tahdidi yedek adaylar için de geçerlidir.













Devamını oku...
Yorum 1

Olikia'nın Çekiliş Listesi!

Olikia'nın bu akşam yapılacak çekilişine katılmaya hak kazananlar aşağıdadır.
Çekiliş bu akşam saat 21:00'da yapılacaktır.
Çekilişimize katılan herkese bol şanslar!



Sıra NoİsimÇekiliş Hakkı
1ÖzlemBlog Üyeliği ve Çekiliş
2ÖzlemBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3ÖzlemÇekilişi İlk Katılan Üye
4Özlem@MelisaIronhand Twitter Takibi
1Şenay GazozBlog Üyeliği ve Çekiliş
2Şenay GazozBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3Şenay Gazoz@MelisaIronhand Twitter Takibi
1İngilizanahtarıBlog Üyeliği ve Çekiliş
2İngilizanahtarıBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3İngilizanahtarı@MelisaIronhand Twitter Takibi
1m kemalBlog Üyeliği ve Çekiliş
2m kemalBlog / Facebook / Twitter Paylaşımı
3m kemalBlog Üyeliği ve Çekiliş
Devamını oku...
Yorum 1

Çocuklu Kadın

Anne olunca insanların size bakışı değişiyor. Bazı şeyler göz ardı edilebiliyor, bazı kusurlar görmemezlikten geliniyor, bazı zamanlar siz görmemezlikten geliniyorsunuz.
Çalışan bir anne olunca durum daha da ağırlaşıyor. Çocuk da yaparım kariyer de şarkısıyla çıkış yapsanız da, çevrenin size ikinci bir albümde başarılı olmanız çok zor gözüküyor. Bir kadın olarak dünyanın herhangi bir yerinde kariyer yapmak (!) zaten çok zor bir şey. Kariyer yapmak kelimesine ünlem eklememin sebebi, anlamını tam olarak da bilmememdir. Kariyer yapmak, herkes için aynı şeyi ifade etmiyor zira.
Genelde bekar veya çocuksuz kadınların daha başarılı bir şekilde kariyer basamaklarını tırmanacağı, çocuk yaparsanız siz basamakları tırmanırken çocuğun gelip paçanıza yapışacağı ve sizi aşağıya çekeceği anlayışı hakim. Hal böyle olunca, biz anneler evde gösterdiğimiz olağanüstü başarılara bir de işte kendimizi ispatlama misyonuyla devam ediyoruz. Sadece işini yapmak, işinde başarılı olmak yeterli olmuyor, çünkü insanlar size baktıklarında çalışan kadın değil, çocuklu kadın görüyorlar.
Çocuklu kadın çok yüklü anlamlara sahip. Cümle içinde kullanmamız gerekirse: Sen çocuklu kadınsın, senin burada ne işin var? Sen çocuklu kadınsın, sen yapmasan da olur. Sen çocuklu kadınsın, seyahate falan çıkamazsın zaten. Sen çocuklu kadınsın, mesaiye kalamazsın. Sen çocuklu kadınsın, hafta sonu çalışmamız gerekiyor, gelemezsin. Sen çocuklu kadınsın, iş çıkışı yemek yiyeceğiz, gelemezsin.
Siz siz olun çalışan anne, kadın, anne, çalışan olun ama çocuklu kadın olmayın.


Devamını oku...
Yorum 0

Olikia'nın Çekilişine Katılmak İçin Son 5 Gün!

Efendim, sıra geldi Olikia'nın blogunun çekilişine... 
1.yılı atlayalı çok olmuş, 2. yıl da yazısız geçmiş, 3.yılda toparlanır gibi olmuş ve 4.yılda dolmuş. Yonca'nın bloguyla dönmüş olduğumuz blog dünyasında bu sefer daha çok yazıyla bulunmayı umut ediyoruz.
Çekilişi 10 Nisan'da sonuçlandırıp şanslı kişilere hediyelerini göndermek istiyoruz.
Davetimiz herkes için açıktır. 




Şanslı 3 kişiye gidecek hediyelerimiz şöyle:

1. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Ormanlar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)
2. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Fırtınalar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)
3. Doğa Senfonileri, Sesleriyle "Bataklıklar" CD ve Kitap Seti (Boyut Yayıncılık)

Doğa senfonileri, Savoy Senfoni Orkestrası'nın dinlendirici notalarıyla birleşen doğa seslerinden oluşuyor. Doğa senfonileri, terapi amaçlı kullanılabildiği gibi, dinlenmek ve kafasını dinlemek isteyen herkes tarafından dinlenebilir. Ayrıca yoga, meditasyon ve pilates gibi aktiviteler için de fon müziği olarak kullanılmak üzere idealdir.

Son katılım tarihi 10 Nisan 2013.

Çekilişe katılmak için yapmanız gerekenler şöyle:

1.  Olikia'nın bloguna üye olmanız (Yahoo, Google, Twitter hesaplarınızdan kolayca üye olabilirsiniz) (Zorunlu)
2. Blog çekilişimizi varsa blogunuzda linki ve görseliyle duyurmanız, linkini bu kaydın yorum kısmında paylaşmanız (Bu ikinci çekiliş şansı getirecektir),
3. Yonca'nın Facebook sayfasını beğenmeniz  
4.  @MelisaIronhand adlı twitter hesabımı takibe almanız,
5.  Facebook sayfanızda ve Twitter hesabınızda çekilişi paylaşmanız.          (Bu üçüncü çekiliş şansı getirecektir)

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra bu kaydın altına yorum yazmanızı ve mail adresinizi eklemenizi rica ediyoruz. Yurt dışına gönderim yapamıyoruz. Yurt içi gönderim bize aittir.

Çekiliş web tabanlı bir uygulama olan "random.org" aracılığıyla yapılacak ve video olarak kaydedilecektir.
Çekiliş sonucunu videosuyla beraber 11 Nisan'da paylaşıyor olacağız.

Herkese bol şanslar!


Devamını oku...
Yorum 0

İLK HAYAT'IM

Bebeğinizle geçirdiğiniz her an çok önemlidir; özellikle de "ilk anları" hayat boyu unutulmaz. İlk bakışı, ilk adımları, ilk kelimesi bir ömre bedeldir. Peki, bebeğinizin ilk’lerinden oluşan bir video yapmak ister misiniz?

Hayat Su, Bebeğimle Hayat Facebook sayfasında bu özel anları unutulmaz kılmak ve sevdiklerinizle paylaşabilmeniz için İlk Hayatım video uygulaması hazırlamış.





Bebeğinizin fotoğraflarını uygulamaya yükleyerek çok sevimli  bir video hazırlayabilirsiniz. Bebeğinizle hazırladığınız videoyu da sevdiklerinizle Facebook, Twitter ve E-posta yoluyla paylaşarak onun ilk anlarını ölümsüzleştirebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Devamını oku...
Yorum 0

Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor

Sanat, tıp ve iş dünyası, kalp hastası çocuklar için el ele veriyor. Ünlü ressam Renée Niklan’ın 17 eseri, 10-14 Nisan tarihlerinde Ekavart Gallery’de sergileniyor. Ekavart Gallery nerede diyenlere, işte adres:  The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul. Sergi, çarşamba-cuma günleri 11.00-18.30, cumartesi günü ise 12.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.


Bu serginin diğerlerinden farkı ne derseniz, salt bir resim sergisi olmanın ötesinde bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukların tedavi edilmesi için kullanılacak. Tedavileri, bu işe gönül vermiş bir avuç tıp insanının kurduğu Herkes İçin Kalp Derneği (www.cptg.ch) gerçekleştirecek. Dernek, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.



Ne yazık ki, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk kalp bozukluklarıyla doğuyor ve bu çocukların yarısı maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitiriyor. Bu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor.


Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos. Kalangos, iki kez Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterilmiş bir kalp cerrahı. Bu alanda 14 ayrı teknik geliştirmiş. Son 100 yılın en iyi cerrahlarından biri olarak tanınıyor. Ayrıca, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne sahip.

Sergi, Alvimedica’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, hayır amaçlı bu tür etkinliklere özel önem veriyor ve Herkes İçin Kalp Derneği’ni yürekten destekliyor.

Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşan  “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergisini mutlaka görün. Gidemem diyorsanız, sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’de de izleyebilirsiniz. Resimler, yüreğinizi ısıtacak…

Hem dernek hem de sergi hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz: http://alvimedica.com/hearts-for-all/tr/

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.
Devamını oku...
Daha Yeni Kayıtlar Önceki Kayıtlar Ana Sayfa

Kayıt olmak için E-Posta adresinizi giriniz:

Son Yorumlar

Popüler Yayınlar

Fotoğrafım
Apple of her mum and dad's eye, Yonca came to the world after having 41 weeks and 1 day womb journey and made her beloved ones happy. She was very active inside, so she continues this habit by clapping her hands so many times. Anne ve babasının göz bebeği, şans meleği 41 hafta ve 1 günlük anne rahmi serüveninden sonra dünyaya gelerek sevenlerini sevindirmiştir. İçerideyken kıpır kıpır olan Yonca, dışarıda da bu kıpırtıları bol bol el çırparak göstermektedir.

İzleyiciler